Driewielers

Op zoek naar een driewieler? Met een driewieler leer je in stapjes fietsen. Door de drie wielen sta je stabieler en hoef je nog geen rekening te houden met je evenwicht. Niet alleen leerzaam, maar ook nog eens gezond! Bekijk onderstaand ons aanbod driewielers.

9 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

9 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Driewieler kopen?

Perfect speelgoed voor de allerkleinsten is de driewieler. Leer hiermee in stapjes fietsen en door de drie wielen heb je stabiliteit en hoef je niet zelf je evenwicht te bewaren. Op een speelse wijze ontwikkelt het kind gevoel voor afstand, snelheid en ruimtelijk inzicht tijdens het fietsen.

Belangrijk bij de keuze van een driewieler is dat je de juiste fiets koopt bij de juiste leeftijd. Er zijn vele modellen beschikbaar waarvan de meeste ook kunnen meegroeien met de kleine. Een driewieler is gemaakt zodat er zo goed mogelijk op kunnen rijden, maar toch zijn er verschillen. Wij geven u enkele handige tips met modellen bij het kopen van een driewieler:

Driewieler met duwstang

Voor de allerjongste kinderen is een driewieler met duwstang het meest ideaal. In het begin duw je als ouder de driewieler voort totdat je kind voldoende kracht heeft om zelf rond te kunnen fietsen. Het beetje hulp zorgt dat ze het net wat makkelijker leren. Ook heb je varianten waarbij de duwstang afneembaar is voor langer gebruik. Houdt bij de duwstang er rekening mee dat de hoogte comfortabel is zodat je als ouder niet steeds hoeft te bukken om de driewieler vooruit te duwen.

3-in-1 driewieler / Meegroeidriewieler

Voor langdurig gebruik is een meegroeidriewieler ideaal. Vaak zijn deze ook duurder dan een normale driewieler, maar gaan wel langer mee. De verschillende stangen zijn in hoogte verstellen en je hoeft niet iedere keer een nieuwe fiets te kopen. De kinderen groeien voortdurend mee.

Luchtbanden

Je zou het niet zeggen, maar toch zit er verschil in de banden van de driewielers. Sommige zijn van hout of kunststof en de luxere hebben luchtbanden. Luchtbanden vangen meer trillingen op maar zijn tenopzichte van harde banden moeilijker te besturen. Bij een slecht ontwikkelde motoriek kun je beter kiezen voor een driewieler met harde banden.

Door met bovenstaande 3 opties rekening te houden wordt het makkelijker om een keuze te maken van de juiste driewieler. Houdt hierbij ook rekening met de motoriek van het kind.

Een driewieler kopen doe je eenvoudig online bij Kinderfietsdirect.nl!